Lisboa 2018

Gepubliceerd op: 28 september 2017

0

Laura Groeseneken voor België naar Lissabon 2018 !

Groot nieuws! Laura Groeseneken zal België vertegenwoordigen op het volgende Songfestival in Lissabon.

Laura (27) is een spontane en goedlachse jonge dame uit Leuven die een opleiding Grafische vormgeving volgde en halftijds werkt als visual merchandiser bij Ikea.

De VRT volgt Laura al een hele tijd en samen gaan ze nu een nummer kiezen. Wanneer de Belgische inzending bekend wordt gemaakt is nog niet bekend.

Laura is tevens singer-songwriter, speelt piano en werkt aan verschillende projecten. In 2012 zong ze nog “Tomorrow never dies” tijdens “007 in Concert”. Ze stond ook al op Rock Werchter en samen met Ozark Henry, waarvan ze de backing vocal is, stond ze de voorbije jaren op grote binnen- en buitenlandse podia.

“Gravity” van Hooverphonic schreef ze samen met Alex Callier en momenteel schrijft ze onder de naam Sennek ook aan eigen nummers.

Toen de VRT met de vraag kwam of zij België wou vertegenwoordigen in Lissabon heeft ze er goed over nagedacht.
Het feit dat het Songfestival opnieuw een SONGfestival is heeft haar beslissing mee bepaald. Ze vindt de 2 laatste winnaars (1944 en Amor pelos Dois) prachtige nummers.

Of haar inzending een ballade of een uptempo nummer wordt weet ze nog niet. Het liedje moet geloofwaardig en oprecht zijn. Er mag ook drama inzitten, daar houdt ze van. Het belangrijkste is dat de mensen voelen dat alles klopt.
Wat zeker is, is dat Laura in het Engels zal zingen en dat het liedje een boodschap moet hebben. Wat ze zeker niet zal doen weet ze ook al….. Ze kan absoluut niet dansen en laat dat liever aan iemand anders over.

Zelf zal ze natuurlijk ook nummers schrijven voor Lissabon en samen met de VRT zullen zij het geschikte nummer zoeken.

Laura voelt toch wat druk vermits België 3 keer op rij de top 10 wist te behalen, maar een gezonde portie druk is altijd goed om mooie nummers te schrijven.

Het wordt dus nog spannend afwachten welk liedje Laura Groeseneken zal brengen tijdens het 63ste Songfestival, maar ze heeft er alleszins veel zin in.

 

Bekijk het kleine interwiew met Laura Groeseneken hieronder:

 

 

Bekijk het optreden van Laura tijdens 007 in concert in 2012:

 
Comments are closed.

Back to Top ↑