Kiev 2017

Gepubliceerd op: 7 mei 2017

0

Kiev live dag 8: tweede repetitie van Oekraïne en de Big Five

De laatste dag van de individuele repetities is aangebroken met de tweede repetitie van Oekraïne en de Big Five. Is er meer licht op het podium bij Italië, zingt de Engelse nog steeds de pannen van het dak en zien we Alma wat beter staan op het podium? We volgen het op de voet dus kom regelmatig kijken voor updates.

Oekraïne: O. Torvald – Time

ukraine

De bandleden dragen donkergrijze moderne kostuums en staan in een overheersend blauw decor met donkere wolken en bliksems. Focuspunt blijft het grote hoofd met oplichtende ogen dat centraal op het podium staat. De belichting is goed afgestemd op de rockmuziek en het camerawerk is dynamisch. Het lied blijft moeilijk te verteren maar is uniek in het genre dit jaar.

Oekraïne had al plaats nummer 22 geloot voor de finale.

Bekijk een korte impressie van de tweede repetitie hier (ogaebelgium)

Hier zie je hoe het op televisie te zien zal zijn (eurovision.tv)

Italië: Francesco Gabbani – Occidentali’s karma

italy

Dit ziet er al veel beter uit. Hoewel er nog enkele camerafoutjes zijn in het begin is alles toch wat minder chaotisch en je ziet ook beter het aanstekelijke dansje dat nu meer synchroon is met wat er op de ledwand verschijnt. Francesco kent zijn routine en doet gewoon waar hij zin in heeft en daardoor is elke repetitie een beetje anders en zeer spontaan, maar het blijft vocaal wel goed klinken en bijzonder leuk om naar te kijken. Het vierkoppige koortje mag wel wat luider en overtuigender zingen maar verder lijkt alles ok nu. Prima tweede repetitie.

Italië heeft de eerste helft van de finale geloot.

Bekijk een korte impressie van de tweede repetitie hier (ogaebelgium)

Hier zie je hoe het op televisie te zien zal zijn (eurovision.tv)

Spanje: Manel Navarro – Do it for your lover

spain

Manel en zijn bandleden dragen kleurrijke Hawaii-hemden en dat past bij het vakantiesfeertje met plambomen, wiebelend busje, strand, parasols en surfplanken. Visueel is dit best leuk om naar te kijken maar vandaag schort er behoorlijk wat aan de zang en het liedje heeft echt te weinig om het lijf om een diepe indruk na te laten. Te veel herhalingen en niet genoeg melodie maken van deze inzending wel erg lange drie minuten: er lijkt geen einde aan te komen.

Spanje heeft de tweede helft van de finale geloot.

Bekijk een korte impressie van de tweede repetitie hier (ogaebelgium)

Hier zie je hoe het op televisie te zien zal zijn (eurovision.tv)

Duitsland: Levina – Perfect life

germany

Helaas draagt Levina dezelfde kleuren als het decor en daarmee is de toon gezet voor deze kleurloze en zielloze inzending, zeg maar grijze muis. De zang is zeker ok maar de uitvoering is zo saai dat het na het eerste refrein als een pudding in elkaar zakt. Ook het vuurwerk op het einde kan daar weinig aan veranderen. Dit gaat geen potten breken.

Duitsland heeft de tweede helft van de finale geloot.

Bekijk een korte impressie van de tweede repetitie hier (ogaebelgium)

Hier zie je hoe het op televisie te zien zal zijn (eurovsion.tv)

Verenigd Koninkrijk: Lucie Jones – Never give up on you

uk

Lucie in haar gouden jurk is andere koek want zij maakt wel indruk met haar prima gezongen ballade. Wat een prachtig decor met de spiegelwaaier en de zilveren en gouden regens en het vuurwerk voor het laatste refrein. Lucie heeft een geweldige expressie en weet haar lied heel goed over te brengen naar de kijker. Het is knap om te zien hoe ze meer uit het nummer haalt door haar live vertolking en hoe de combinatie van al dit moois het lied naar een hoger niveau tilt. Beste inzending van het Verenigd Koninkrijk in jaren.

Het Verenigd Koninkrijk heeft de tweede helft van de finale geloot.

Bekijk een korte impressie van de tweede halve finale hier (ogaebelgium)

Hier zie je hoe het op televisie te zien zal zijn (eurovision.tv)

Frankrijk: Alma – Requiem

france

Jammer dat Frankrijk niet meer uit dit liedje haalt qua presentatie. Alma in haar elegant kort zwart-wit jurkje verdrinkt op bepaalde momenten in het decor dat nog steeds een publiciteit blijft voor Parijs en de Eiffeltoren. Er is duidelijk gewerkt aan de make-up want Alma komt nu minder hard over op televisie. De zang is prima maar het mist aan zuiderse sfeer en dans om het ritme van het liedje beter te laten uitkomen. Hier hadden ze toch meer mee kunnen doen.

Frankrijk heeft de tweede helft van de finale geloot.

Bekijk een korte impressie van de tweede repetitie hier (ogaebelgium)

Hier zie je hoe het op televisie te zien zal zijn (eurovision.tv)
Comments are closed.

Back to Top ↑