Activiteiten

Gepubliceerd op: 16 mei 2017

0

Eurovision At The Movies 2017: Terugblik op succesvolle eerste editie

In aanwezigheid van 300 songfestivalfans zorgde OGAE Belgium voor een primeur op Belgische bodem: de songfestivalfinale live op het witte doek in Kinepolis Antwerpen. Een knallende receptie met animatie vooraf maakte het feestje compleet.

Receptie met interactief scorebord, photobooth, Axel Hirsoux en de finalisten van Mister Gay Belgium!
Photobooth
Het grootste songfestivalfeestje van het land ging van start met een receptie met onbeperkte cava, tapas en animatie. Zo konden de aanwezigen hun 12, 10, 8, …, 1 punt uitreiken op een interactief scorebord en zo wisten we vooraf de favoriet van de zaal. Daarnaast konden ze zich aan de photobooth helemaal uitdossen in de Belgische driekleur en met oud-songfestivaldeelnemer Axel Hirsoux (ESF ’14) op de foto (Digitale foto’s via deze link). Uiteraard werd het geheel opgeluisterd door songfestivalklassiekers. Rond 20u20 werden alle gasten verwelkomd door de gastheren van de avond, Filip Moons en Raf Van Bedts van OGAE Belgium. Zij legden het verloop van de avond uit en vermits de meerderheid van de aanwezigen geen OGAE-leden waren, werd iedereen van harte uitgenodigd om zich bij de leukste fanclub van het land aan te sluiten. Als klap op de vuurpijl kwam op het einde van de receptie een leger finalisten van de Mister Gay Belgium verkiezing 2017 langs… in limousine!

 

Live-uitzending

18425355_10211773092677034_8700678513712760654_n (1)Om 20u45 wisselden de aanwezigen de receptie in voor de grote cinemzaal. Iedereen kreeg bij het binnengaan alvast een zak popcorn, Doritos chips, frisdrank en een Belgische vlag in de handen gedrukt om de 4u durende uitzending te overleven. Je mag dan niet in Kyiv ter plaatse zijn, dit is wel de best mogelijke songfestivalervaring voor thuisblijvers. Op zo’n gigantisch scherm en met surroundboxen zie je gewoon alle details die je op tv vaak ontgaan. Ook de sfeer tussen de fans was subliem, zeker toen de televotingpunten binnenkwamen en België na 21 landen nog steeds geen punten had ontvangen. Kortom: een geweldig geslaagde avond, de afwezigen hadden ongelijk!

Verslag door Filip Moons – Foto’s: Mano Litho &  Frederic Simons
Comments are closed.

Back to Top ↑